contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimecres 31 de gener de 2018 |
El TSJ ordena de paralitzar la retirada de la creu franquista de Callosa de Segura


L’Ajuntament de Callosa de Segura (Baix Segura) ha retirat aquesta matinada la creu franquista del centre de la vila. L’operatiu s’ha desenvolupat sota fortes mesures de seguretat. Alguns franquistes s’havien concentrat a la plaça d’Espanya per a protestar contra la retirada i la policia municipal ha hagut de desallotjar-la. S’ha detingut un home i una dona que s’han resistit a l’autoritat i han tirat petards als agents. Més tard, el Tribunal Superior de Justícia valencià ha ordenat de paralitzar les obres després d’acceptar les mesures cautelars demanades per una plataforma ciutadana defensora de la creu, però ha fet tard perquè la creu ja era fora.

La creu franquista era a Callosa de Segura d’ençà dels anys quaranta. D’acord amb la llei de memòria històrica, l’ajuntament l’havia intentat retirar tres vegades en els darrers dos anys. Tanmateix, l’oposició d’alguns franquistes va fer impossible la retirada de la creu, perquè la vigilaven fent guàrdies de vint-i-quatre hores. En total, van estar més de 400 dies protegint la creu.

29.01.2018

vilaweb


A la mateixa secció:


Tribunal Constitucional rechaza demanda Juntas Generales de Álava contra decisión Audiencia Provincial alavesa de archivar causa penal sobre sucesos del 3 marzo de 1976 en Vitoria, en donde Policía causó la muerte de cinco obreros.


La Pobla de Vallbona (Camp de Túria) multa l’organització d’una ruta antifeixista per incomplir les ordenances municipals.


Vecinas y obreras, décadas de lucha silenciada


Joan Peiró, un anarcosindicalista forjat en el cooperativisme


Joan Pau Fàbregas (1893-1966), impulsor del Decret de Col·lectivitzacions i Control Obrer de Catalunya (1936).


Carrer de Guillem Agulló i Salvador, relat oficiós


Memoria del movimiento obrero asambleario de la década de 1970


Anoten bien su nombre: Carlos Slepoy, el abogado de los Derechos Humanos


Las luchas obreras autónomas en los puertos durante la transición


Alacant: Una concentració retorna la placa del carrer Miquel Grau.

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com