contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
diumenge 29 d’octubre de 2017 |
Alacant 28 d’octubre 2017: Manifestació en defensa del dret d’autodeterminació dels pobles, en solidaritat amb el poble de Catalunya i contra la repressió!


250 persones van recòrrer en manifestació ahir 28 d’octubre els carrers del centre d’Alacant. Amb lemes en defensa del dret d’autodeterminació, contra la repressió. Un grupet d’extrema dreta d’unes 20 persones (de les quals 3 o 4 borratxes, altres 3 o 4 menors de 14 anys) van tractar de reventar i provocar els manifestants, però no conseguiren cap resposta violenta. La gent va contrarestar aquest atac amb lemes com "fora feixistes dels nostres barris" i "els carrers seran sempre nostres". El servei d’ordre va funcionar bé. En finalitzar es va llegir el manifest, acabant amb la muixaranga, amb els punys en alt, i el cant dels maulets. Una mostra de solidaritat molt positiva.

Manifest:

Diferents organitzacions polítiques i socials de la ciutat d’Alacant hem establert un espai unitari de mobilització i resposta davant els fets repressius que s’han produït a Catalunya els darrers dies i que van manifestar la seua cara més fosca el passat 1 d’octubre en el marc de l’organització del referèndum per a l’autodeterminació. L’actuació repressiva de l’Estat espanyol planteja una conjuntura política que a la pràctica representa un estat de setge no oficial, que s’evidencia per la pràctica ocupació policial dels carrers, les amenaces de caràcter bèl·lic del rei Felip VI i l’amenaça constant d’intervenir el govern de la Generalitat amb l’aplicació de l’article 155. A Alacant i al conjunt del País Valencià requerim una resposta unitària. Som ací per estendre aquesta força de l’autoorganització popular que ens permeta fer front als previsibles escenaris d’agudització del feixisme de carrer i de retallades de les llibertats i drets en forma d’onada repressiva.

No podem passar per alt que a Catalunya els drets més elementals vinculats a la llibertat d’expressió i la sobirania del poble estan sent constantment vulnerats, gràcies en bona part a un desplegament policial sense precedents. Així doncs, al desplegament inicialment massiu de membres de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional per a dur a terme maniobres amb l’únic objectiu d’amenaçar i intimidar el poble i fer una demostració de la capacitat repressiva de l’estat, cal sumar ara la materialització d’aquesta repressió.
Una repressió on cal resaltar les agressions sexuals explícites que van patir i denunciar diverses dones, malgrat la indiferència i invisibilització que s’ha volgut imposar en el discurs públic. Enfront d’un poble organitzat, desobedient i mobilitzat pacíficament i massivament per defensar un referèndum d’autodeterminació, l’única resposta que ha oferit el govern espanyol ha estat la repressió que ha generat més de 800 ferits, cops de porra, llançament de pilotes de goma i brutalitat policial.

La classe treballadora i el conjunt de les classes populars no podem restar impassibles davant aquesta vulneració dels nostres drets més elementals. Als pobles i ciutats de Catalunya s’està evidenciant que només per la via de la desobediència, l’organització i la mobilització popular serà possible fer front a la repressió i implementar els resultats d’aquest referèndum. El dret d’autodeterminació dels pobles es demostra incompatible amb la legalitat de la Constitució hereva del franquisme; per això l’intent d’exercir-lo fa trontollar amb tanta força aquesta aparent estabilitat política. Capitalisme i monarquia són incompatibles amb la llibertat i la justícia social. Tant ara, com fa gairebé 40 anys, la connivència d’algunes de les mateixes forces que hui deixen de banda el poble treballador i defensen els interessos oligàrquics per mantenir l’estabilitat d’una monarquia i un model territorial insuficients, també ha de ser denunciada.

A més d’estendre la solidaritat amb el dret d’autodeterminació i contra la repressió, hem de ser capaces de fer front a la total manipulació mediàtica de tots els mitjans de comunicació i fer veure el potencial transformador que pot tindre per nosaltres donar suport al poble de Catalunya. Les declaracions d’alguns membres i exmembres de la Generalitat cridant a una aparent calma i a alentir la situació i la fuga de bancs i empreses amb l’aprovació d’un decret-llei per la via ràpida demostren la total connivència entre oligarquies i govern espanyol. La resposta del poble treballador, amb una vaga general el passat 3 d’octubre impulsada inicialment pel sindicalisme de classe minoritari i amb la continuïtat dels comités de defensa del referèndum com a espais d’organització que han superat ja el marc del passat 1 d’octubre, ens han de servir d’exemple. Perquè per construir una societat lliure de tota opressió ens cal manifestar que no volem al Banco Sabadell ni a Catalunya, ni a Alacant, ni enlloc.

Sabem que aquesta situació serà utilitzada per la dreta al País Valencià per a aguditzar els discursos de l’odi, l’anticatalanisme i fer reviscolar velles batalles, però es trobaran com sempre amb la unitat antifeixista i la solidaritat. Si finalment el poble treballador de Catalunya encapçala l’actual procés de lluita s’obrirà la possibilitat d’aprofundir en la debilitat de l’estat, de trencar amb els falsos consensos de la transició i d’avançar cap a la conquesta de drets per a la classe treballadora, del dret a decidir tant per a la classe treballadora com per al País Valencià. Per tot això:

Defensem el del dret d’autodeterminació!
Defensem el dret del poble català a construir la seua República!
Contra la repressió, solidaritat amb el poble de Catalunya!

Organitzacions signants del manifest:

Amistad con Cuba – Miguel Hernández
Anticapitalistes
Arran l’Alacantí
Casal Popular Tio Cuc
Cercle de Sanitat Podem L’Alacantí
CUO – Comités por la Unidad Obrera
Endavant Alacant
Entrepobles
Esquerra Republicana del País Valencià
FEL – Federació d’Estudiants Llibertaris
Gatzara UA
La Manada Feministas y Antiespecistas
Marea Roja Alacant-15M-Baladre
Marxes per la Dignitat – Alacant
PCPE – Partido Comunista de los Pueblos de España
Toma la Plaza Alacant - 15M
Tutifruti Kombat

alacant28o


A la mateixa secció:


Entrevista a Ramon Cotarelo, filòsof i politòleg: "a Catalunya l’independentisme és un moviment social d’àmplia base"


‘Estimadíssima Núria’: la carta de resposta de Jordi Cuixart a Núria Cadenes.


La investidura de Puigdemont i les tensions de l’independentisme


República Catalana: L’ajornament de la investidura de Puigdemont fa aflorar dues estratègies dins l’independentisme


Alacant (L’Alacantí): Acte de l’Espai de Trobada per la Llibertat. Les classes populars enfront del Règin del 78. Autodeterminació o repressió.


República Catalana: Rumb cap a la col·lisió


República Catalana: To recuperat


Hi ha una manera d’investir Puigdemont i no frenar la recuperació de les institucions


Renunciar davant un tribunal sectari


Al País Valencià: Democràcia i Llibertat

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com