contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dijous 12 d’octubre de 2017 | Manuel
250 persones a Alacant i centenars a València, enfront de la Subdelegació del Govern, en solidaritat amb les agredides el 9-O a València


La concentració a Alacant ha estat convocada per Anticapitalistes, Arran, CNT, Endavant, Intersindical, PCPE, 15M

Manifest llegit a la concentració d’Alacant:

El passat 9 d’Octubre milers de persones que esperaven manifestar-se pels carrers de València es van trobar atacades per desenes de feixistes. Amb la impunitat que els va atorgar la Policia Nacional i la Subdelegació del Govern insultaren, agrediren, perseguiren i amenacaren aquelles que estàvem exercint el nostre legítim dret de manifestació. També a Alacant els feixistes deixaren la seua empenta d’odi i violència: els locals de CCOO i la CNT foren atacats, en el cas dels anarcosindicalistes per segona vegada en un mes.

El feixisme avança si no se’l combat; si no actuem, si no ens mobilitzem, si no denunciem, permetem que el seu discurs i les seues pràctiques d’odi, de mort, de detrucció s’escampen pels nostres carrers.

No podem obviar, tampoc, que els atacs feixistes són la plasmació real, pràctica, tangible, de discursos que l’únic que pretenen és legitimar la violència contra aquelles que defensem el Dret d’Autodeterminació i les legítimes aspiracions del poble de Catalunya de decidir amb llibertat i democràticament el seu futur col·lectiu. La violència feixista és la continuació lògica de les desfilades militaristes i del "A por ellos"; és la continuació lògica de reclamar per a un President autonòmic el mateix destí, l’empresonament i l’afussellament, de Lluís Companys. Els nazis que el dilluns atacaren locals de sindicats i apallissaren manifestants, els nazis que vingueren a provocar a aquesta mateixa plaça el passat 1 d’Octubre, són la força de xoc de l’estat, alimentada per discursos que converteixen la unidad de la patria en una qüestió sacrosanta, inamobible, indiscutible. Colps i foc per als que la posem en dubte.

La situació a Catalunya ha tret la careta als veritables fonaments de l’estat. La mà de pintura del 78 s’ha descolorit, s’ha desconxat. I ha mostrat que, al mateix temps que hi ha importants sectors de la societat espanyola que criden al diàleg, hi ha altres que es mantenen en la lògica feixista i assassina dels colpistes del 36.

És per això que ens cal com sempre la unitat antifeixista, la solidaritat amb totes les companyes agredides, ocupar el carrer i reclamar des d’ell els legítims drets democràtics que ens corresponen a tots els pobles del món.

Visca la lluita dels pobles!
Ni a València ni enlloc!
Feixisme mai més!


Concentració multitudinària a València contra les agressions feixistes del 9 d’Octubre.

Els manifestants s’han concentrat davant la delegació del govern espanyol al País Valencià

Les organitzacions Arran, Endavant i Gatzara han convocat a València una concentració de protesta per les agressions de grups ultres a manifestants i periodistes durant la manifestació del 9 d’Octubre. Centenars de persones s’han congregat davant la delegació del govern espanyol al País Valencià i demanen la dimissió del delegat, Juan Carlos Moragues.

Després dels atacs als assistents a la manifestació, Compromís, Podem, EUPV i Intersindical van demanar la dimissió immediata de Moragues per la falta de seguretat en la manifestació i van condemnar els actes de violència feixista que havien interromput l’exercici de la llibertat d’expressió dels valencians amb agressions físiques i insults.

La Comissió 9 d’Octubre –formada per entitats, sindicats i partits polítics d’esquerres i valencianistes– també va demanar a la delegació del govern espanyol al País Valencià que assumís la seva responsabilitat en les agressions de grups d’ultradreta per la passivitat policíaca.


A la mateixa secció:


República Catalana: Derrota sin rendición y crisis estratégica


Albano-Dante: “Votar al PSC és votar a favor de la violència policial”


Espanya federal? Parlem-ne!: Els valencians i la Primera República «espanyola»


Las pruebas de las amenazas


República Catalana: Ja són 120 els penalistes espanyols que condemnen l’empresonament dels consellers


República Catalana: Marta Rovira ha revelado que "El gobierno español nos amenazó con muertos en la calle"


Al País Valencià ser espanyol ix car


La manifestació del 18N o com resoldre les contradiccions


Pérez Royo: "Son presos políticos, y no por sus ideas, sino por las de la jueza"


El poder (o no) del Parlament de les Illes

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com