contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimarts 18 d’abril de 2017 | Manuel
EEUU: Les prohibicions de greixos trans es relacionen amb menys atacs cardíacs i accidents cerebrovasculars

Nicholas Bakalar

Una nova investigació ha trobat que les lleis que restringeixen l’addició de greixos trans dels aliments han tingut efectes beneficiosos immediats sobre la salut del cor.

L’Administració d’Aliments i Medicaments (Food and Drug Administration) planetja restringir l’ús de greixos trans en els aliments a tot el país el 2018, però entre 2007 i 2011, alguns districtes de l’Estat de Nova York, però no altres, van prohibir els àcids grassos trans als restaurants, forns de pa, menjadors públics, concessions als parcs i altres llocs públics on se serveixen aliments. En un experiment natural per avaluar l’efecte de la prohibició, els investigadors van comparar nou districtes amb restriccions de greixos trans amb vuit que no en tenien cap.

La malaltia cardiovascular ha anat disminuint en els últims anys a tot el país, però el descens va ser encara més pronunciat en els districtes on es van prohibir els greixos trans. Després de 3 anys amb les restriccions, hi va haver un 6,2 per cent de disminució addicional en els ingressos hospitalaris per atacs cardíacs i accidents cerebrovasculars en els districtes que van prohibir els greixos trans en comparació amb aquells que no ho van fer. L’estudi, publicat a la revista JAMA Cardiology, va mostrar que aquesta relació va ser independent de l’edat i d’altres factors demogràfics.

"El missatge més important d’aquestes dades és que confirmen el que vam predir - el benefici en la reducció d’atacs cardíacs i accidents cerebrovasculars", va dir l’autor principal, el Dr. Eric J. Brandt, un especialista en medicina cardiovascular de la Universitat de Yale. "Aquesta és una política pública ben planejada i ben executada."

12/4/2017

nytimes


A la mateixa secció:


"Quins guanys està fent Ribera Salud a Alzira amb pacients de la sanitat privada?", Eduard Hervàs coordinador de la Plataforma per la Sanitat Pública de la Ribera


EEUU: La ilusión de la medicina en la prisión. Desde la nación encarcelada.


La psiquiatría y las correas. (O la costumbre de atar a la gente en psiquiatría)


Los trabajadores del Hospital de Alzira denuncian presiones de Ribera Salud para enfrentarse a la Generalitat


Plataforma y trabajadores estallan contra el Consell por el bloqueo del rescate sanitario en la Marina Alta


Wanted Monica Oltra


Alacant: Les veïnes i veïns del barri de Benalua fan la inauguració ’no oficial’ del Centre de Salut i exigeixen el dret a decidir.


Hay que abolir la colaboración público privada para frenar el saqueo y la corrupción sanitaria


Els resultats de l’ "assistència sanitària" als EEUU: Els canadencs amb fibrosi quística viuen 10 anys més que els nord-americans amb la malaltia


La posición social: ¿ha llegado el momento de ser considerado un factor de riesgo para la salud?

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com