contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dijous 9 de març de 2017 |
Marea Valenciana obri el debat previ a l’assemblea ciutadana de País, a Torrent, 12 de març


en castellano aquí

Diumenge passat 26 de febrer, a Alcoi, una mica més d’un centenar de persones van assistir a la primera assemblea oberta en la qual es va conformar un nou procés autònom i totalment desvinculat del corrent oficialista, que actualment gestiona PODEM País Valencià (aquí). Les persones assistents a l’assemblea van decidir per votació cridar MAREA VALENCIANA a aquest nou corrent.

Aquesta assemblea convocada per gent de base de PODEM, com Lidia Montero (Alacant), Sara Gil (Callosa del Segura), Míriam Sáez (Torrent), Àngels Varó (Elx), Dori López (Castelló) o Daniel Geffner (València), ha volgut acordar unes lineas polítiques i organitzatives diferents de les dutes a terme en l’últim període per la formació morada. En aquest sentit durant l’assemblea es va qüestionar el "Pacte del Botànic" i es va proposar una nova orientació sense subordinació al Govern Valencià encapçalat per Ximo Puig.

El manifest d’Alcoi indicava que "conscients del moment crític en què ens trobem i de l’oportunitat que ens dóna aquesta nova Assemblea per a construir un PODEM rebel, alhora que fraternal amb els de baix i antagònic amb les elits, volem assumir la responsabilitat de lluitar per aqueix projecte on, siguem iguals en la seua construcció i en la presa de decisions, on prioritzem les decisions des de a baix i sempre amb una proposta plural, democràtica i afermada".

La iniciativa ha rebut una molt bona acollida per part de la militància, arribant a aconseguir, sense més publicitat que el boca a boca, més de 300 inscripcions en 12 hores des de la seua formació. En l’actualitat supera ja els 400 seguidors actius.

En el manifest fundacional de MAREA VALENCIANA figuren com a objectius aconseguir un PODEM políticament audaç, valent i decidit que lluite pel blindatge dels drets socials. Un PODEM valencianista, federal, feminista, participatiu, horitzontal, solidari i que aposte pels Cercles i les seues Coordinadores Comarcals, comprometent-se amb les persones de capacitat diferent, que aposte per l’auditoria ciutadana del deute, per la renda bàsica universal incondicional, per uns serveis públics d’educació i sanitat universals, gratuïts i de qualitat, per la dignitat de l’ocupació assalariada, per una banca pública, per la nacionalització dels sectors estratègics, per a la defensa dels drets humans i dels animals, pel dret a l’habitatge, per l’ecologia i el món rural, i per un consum sostenible, per a brindar solucions a la majoria social, sent conscients que seguim sumits en l’emergència social que va motivar el sorgiment de PODEM.

MAREA VALENCIANA, està basada en el assemblearisme que va identificar al Podem inicial sense abandonar mai l’esperit del 15M, que va impulsar la participació en política i defensa la democràcia de base i l’apoderament ciutadà. Amb aquest motiu, s’ha convocat a una assemblea a Torrent (CSA La Llavor, C/ Sant Just 11) diumenge 12 de març, per a discutir i acordar propostes que, per mitjà d’equips de treball, aniran consensuant i redactant.

MAREA VALENCIANA, pretén donar esperança i il·lusionar a la militància de PODEM País Valencià, assumint la gran responsabilitat que açò suposa en l’actualitat.

7/3/2017

tuportavoz

CSA La Llavor, C/ Sant Just, 11, Torrent, a 10 minuts de la parada del metro,
39°26’06.3"N 0°28’48.7"W

Transport públic: Metro L2, L7 Parada Torrent Avinguda.


A la mateixa secció:


Entrevista a Ramon Cotarelo, filòsof i politòleg: "a Catalunya l’independentisme és un moviment social d’àmplia base"


‘Estimadíssima Núria’: la carta de resposta de Jordi Cuixart a Núria Cadenes.


La investidura de Puigdemont i les tensions de l’independentisme


República Catalana: L’ajornament de la investidura de Puigdemont fa aflorar dues estratègies dins l’independentisme


Alacant (L’Alacantí): Acte de l’Espai de Trobada per la Llibertat. Les classes populars enfront del Règin del 78. Autodeterminació o repressió.


República Catalana: Rumb cap a la col·lisió


República Catalana: To recuperat


Hi ha una manera d’investir Puigdemont i no frenar la recuperació de les institucions


Renunciar davant un tribunal sectari


Al País Valencià: Democràcia i Llibertat

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com