contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dijous 9 de març de 2017 | Manuel
Marea Valenciana obri el debat previ a l’assemblea ciutadana de País, a Torrent, 12 de març


en castellano aquí

Diumenge passat 26 de febrer, a Alcoi, una mica més d’un centenar de persones van assistir a la primera assemblea oberta en la qual es va conformar un nou procés autònom i totalment desvinculat del corrent oficialista, que actualment gestiona PODEM País Valencià (aquí). Les persones assistents a l’assemblea van decidir per votació cridar MAREA VALENCIANA a aquest nou corrent.

Aquesta assemblea convocada per gent de base de PODEM, com Lidia Montero (Alacant), Sara Gil (Callosa del Segura), Míriam Sáez (Torrent), Àngels Varó (Elx), Dori López (Castelló) o Daniel Geffner (València), ha volgut acordar unes lineas polítiques i organitzatives diferents de les dutes a terme en l’últim període per la formació morada. En aquest sentit durant l’assemblea es va qüestionar el "Pacte del Botànic" i es va proposar una nova orientació sense subordinació al Govern Valencià encapçalat per Ximo Puig.

El manifest d’Alcoi indicava que "conscients del moment crític en què ens trobem i de l’oportunitat que ens dóna aquesta nova Assemblea per a construir un PODEM rebel, alhora que fraternal amb els de baix i antagònic amb les elits, volem assumir la responsabilitat de lluitar per aqueix projecte on, siguem iguals en la seua construcció i en la presa de decisions, on prioritzem les decisions des de a baix i sempre amb una proposta plural, democràtica i afermada".

La iniciativa ha rebut una molt bona acollida per part de la militància, arribant a aconseguir, sense més publicitat que el boca a boca, més de 300 inscripcions en 12 hores des de la seua formació. En l’actualitat supera ja els 400 seguidors actius.

En el manifest fundacional de MAREA VALENCIANA figuren com a objectius aconseguir un PODEM políticament audaç, valent i decidit que lluite pel blindatge dels drets socials. Un PODEM valencianista, federal, feminista, participatiu, horitzontal, solidari i que aposte pels Cercles i les seues Coordinadores Comarcals, comprometent-se amb les persones de capacitat diferent, que aposte per l’auditoria ciutadana del deute, per la renda bàsica universal incondicional, per uns serveis públics d’educació i sanitat universals, gratuïts i de qualitat, per la dignitat de l’ocupació assalariada, per una banca pública, per la nacionalització dels sectors estratègics, per a la defensa dels drets humans i dels animals, pel dret a l’habitatge, per l’ecologia i el món rural, i per un consum sostenible, per a brindar solucions a la majoria social, sent conscients que seguim sumits en l’emergència social que va motivar el sorgiment de PODEM.

MAREA VALENCIANA, està basada en el assemblearisme que va identificar al Podem inicial sense abandonar mai l’esperit del 15M, que va impulsar la participació en política i defensa la democràcia de base i l’apoderament ciutadà. Amb aquest motiu, s’ha convocat a una assemblea a Torrent (CSA La Llavor, C/ Sant Just 11) diumenge 12 de març, per a discutir i acordar propostes que, per mitjà d’equips de treball, aniran consensuant i redactant.

MAREA VALENCIANA, pretén donar esperança i il·lusionar a la militància de PODEM País Valencià, assumint la gran responsabilitat que açò suposa en l’actualitat.

7/3/2017

tuportavoz

CSA La Llavor, C/ Sant Just, 11, Torrent, a 10 minuts de la parada del metro,
39°26’06.3"N 0°28’48.7"W

Transport públic: Metro L2, L7 Parada Torrent Avinguda.


A la mateixa secció:


¿Quién dice que es anticonstitucional el referéndum catalán?


Catalunya: La CUP diu sí als pressupostos: arriba l’hora de la veritat per a Junts pel Sí


Catalunya: 12 frases del debat entre Tardà i Pisarello sobre els ponts entre ERC i els Comuns.


Catalunya: Un ‘no’ als pressupostos antisocials per guanyar el referèndum i construir unitat popular


Marina Baixa: Insultat i amenaçat davant el seu fill per la policia espanyola per haver-los parlat en català​


Espanya, sense la màscara


La Diputació de València estudiarà com dissoldre’s a favor de la Generalitat i els ajuntaments


Crònica de l’interrogatori del fiscal del Tribunal Suprem a Francesc Homs en el judici pel 9-N: ‘Assumeixo tots els fets que m’imputa i més’


Militants de Podem obrin el debat previ a l’assemblea ciutadana de País i constituixen Marea Valenciana.


Assemblea Oberta de la militància de Podem(os) de cara a la propera Assemblea Ciutadana de Podem País Valencià, Alcoi, 26/2/2017

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com