contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
diumenge 20 de desembre de 2015 |
STEPV plantejarà als partits polítics les propostes del model d’escola que volem


El Sindicat farà una roda de reunions amb els partits per tal de fer-los arribar les propostes per a dur-les a terme en les Corts espanyoles

STEPV ha proposat als partits polítics de l’oposició en les Corts espanyoles -o amb opcions a ser-hi representats- una roda de contactes abans de les eleccions el pròxim 20 de desembre. Amb aquestes reunions el Sindicat pretén donar a conéixer les propostes sobre l’àmbit educatiu per tal que les puguen dur a terme si governen.

Entre aquestes propostes hi figura la derogació de totes les mesures de retallades que afecten la comunitat educativa, com els RD-Llei 14/2012 i 20/2012 (augment de ràtios, càrrega lectiva, penalització per malaltia, prolongació de la cobertura de substitucions, etc.), així com també la derogació de la LOMCE i la negociació amb la comunitat educativa d’una nova llei.

També es demana un nou RD d’Accés a la funció pública que es base en els mèrits i no en el concurs oposició com en l’actualitat. Així mateix, es reclama l’augment del pressupost en matèria educativa fins assolir la mitjana europea.

Aquestes són només algunes de les mesures que es proposaran als partits polítics en la roda de contactes, a més d’altres més específiques que afecten a determinades etapes educatives i de millora de les condicions laborals del professorat.

Per a STEPV cal un canvi de govern que pose fi a les polítiques de retallades i de privatització de l’ensenyament promogudes per l’actual govern i donar pas a la construcció d’un sistema educatiu que prioritze l’ensenyament públic i sente les bases d’una educació pública, de qualitat, laica, inclusiva, gratuïta, democràtica i que respecte les llengües pròpies.

19/12/2015

blogs.laveupv.com


A la mateixa secció:


Escola Valenciana, sobre les denúncies d’adoctrinament: ‘Negar la unitat de la llengua és com afirmar que la Terra és plana’.


Manuel Monfort: "La llengua està utilitzant-se des de la perspectiva política quan realment la llengua és un element cultural de la identitat d’un poble".


I diuen que adoctrinem


Escola i política


¿Quién manda en la educación?


Apologia de la filosofia


“No nos educan, nos normalizan, nos reducen, nos apagan”, Andrea Martínez, alumna de Bachillerato


STEPV i Escola Valenciana valoren positivament que la majoria dels centres opte pels nivells avançats dels programes del Decret de Plurilingüisme.


Per un gir en educació, 9-M Vaga en l’ensenyament


València: PSPV, Compromís y València en Comú aprueban cesión de suelo público a la privada Universidad Europea

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com