contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
diumenge 16 de novembre de 2014 |
Per la transparència i el control en la gestió dels serveis i recursos municipals de Peter

Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

en castellà abaix

Després de les gravíssimes acusacions i difamacions públiques abocades contra el company Sergi Cremades, candidat al parlament europeu per l’organització “Podem”, militant d’Esquerra Anticapitalista i del sindicat CGT, i ex-portaveu(col·legiat) de la PAH Elda/Petrer, per Pepa Villaplana, regidora de Serveis Socials, fet sense precedents en la vida política de la vila de Petrer, Esquerra Anticapitalista manifesta el següent:

En primer lloc l’atac furibund d’una representant d’una administració local a un ciutadà i sobretot a un treballador, fet gravíssim i injustificat, constitueix abús de poder i un atemptat contra els seus drets constitucionals. Un representant del govern municipal, no pot afavorir la indefensió davant uns drets laborals conculcats. Sobrepassa tots els límits morals, ètics i polítics que, fins a hui, s’havien guardat a l’hora de les conteses polítiques. El PP de Petrer, assenyala a un portaveu de l’enemic del règim i intenta de manera desesperada sembrar el dubte i el desconcert. Això demostra sens dubte que el PP de Petrer es troba en una fase defensiva i que utilitza el joc brut per resistir en les butaques del saló de plens.

En segon lloc, atacant l’honorabilitat del company s’està agredint també a les organitzacions en les quals participa, ja que, és un fet innegable que Sergi, d’un temps a ara s’ha convertit en un portaveu mediàtic (temporal), ningú és imprescindible, en diferents lluites socials.

Les organitzacions que es reclamem hereves de la lluita de les classes treballadores y populars més vulnerables, del 99%, dels d’a baix i de la democràcia real a la ciutat de Petrer no podem consentir-ho. Quan ens toquen a una ens toquen a totes.

La visualització del conflicte al Centre de Dia, que no oblidem segueix afectant a l’educació i el suport a 15 menors en risc, està deixant en evidència la mala gestió dels Serveis Socials, uns dels pilars en el qual es basen per defensar la seva gestió.

Com han exposat les companyes de CGT, creiem que cal obrir dues línies de recerca sobre el Centre de dia. Una auditoria ciutadana sobre el seu pressupost i una altra sobre les irregularitats en la contractació de l’empresa Servinalopó Exprés, ja que existeixen evidències de presumpta prevaricació. Una de les moltes trames de microcorrupció que s’estenen pel nostre municipi.

La ciutadania no entendria que les nostres organitzacions no fèrem efectiva una de les seues reclamacions bàsiques, com és la transparència i el control en la gestió dels serveis i recursos que l’Ajuntament de Petrer. Tampoc entendrien que es poguera interpretar aquesta sol·licitut de solidaritat en clau electoral.

Esquerra Anticapitalista proposa realitzar una concentració ciutadana ampla, exigint les dues línies de recerca i denunciant l’abús de poder al mateix temps que exigim responsabilitats a Pepa Villaplana i al PP Petrerí, demanant la dimissió immediata de la Edil. Creiem que d’aquest exercici democràtic sortirem reforçats tots els i les ciutadanes de Petrer.

Petrer, 15 de novembre de 2014

Esquerra Anticapitalista Vinalopó Mitjà


Después de las gravísimas acusaciones y difamaciones públicas vertidas contra el compañero Sergi Cremades, candidato al parlamento europeo por la organización “Podemos”, militante de Esquerra Anticapitalista y del sindicato CGT, y ex-portavoz (colegiado) de la PAH Elda/Petrer, por Pepa Villaplana, regidora de Servicios Sociales, hecho sin precedentes en la vida política de la villa de Petrer, nos dirigimos a EUPV de Petrer para reclamar solidaridad y dignidad entre organizaciones que compartimos espacios y objetivos de lucha.

En primer lugar el ataque furibundo de una representante de una administración local a un ciudadano y sobre todo a un trabajador, hecho gravísimo e injustificado, constituye abuso de poder y un atentado contra sus derechos constitucionales. Un representante del gobierno municipal, no puede favorecer la indefensión ante unos derechos laborales conculcados. Sobrepasa todos los límites morales, éticos y políticos que, hasta hoy, se habían guardado a la hora de las contiendas políticas. El PP de Petrer, señala a un portavoz del enemigo del régimen e intenta de manera desesperada sembrar la duda y el desconcierto. Esto demuestra sin duda que el PP de Petrer se encuentra en una fase defensiva y que utiliza el juego sucio para resistir en las butacas del salón de plenos.

En segundo lugar, atacando la honorabilidad del compañero se está agrediendo también a las organizaciones en las cuales participa, puesto que, es un hecho innegable que Sergi, de un tiempo a esta parte se ha convertido en un portavoz mediático (temporal), nadie es imprescindible, en diferentes luchas sociales.

Las organizaciones que nos reclamamos herederas de la lucha de las clases trabajadoras y populares más vulnerables, del 99%, de los de abajo y de la democracia real a la ciudad de Petrer no podemos consentirlo. Cuando nos tocan a una nos tocan a todas.

La visualización del conflicto al Centro de Día, que no olvidemos, sigue afectando en la educación y el apoyo a 15 menores en riesgo, está dejando en evidencia la mala gestión de los Servicios Sociales, unos de los pilares en el cual se basan para defender su gestión.

Cómo han expuesto las compañeras de CGT, creemos necesario que se abran dos líneas de investigación sobre el Centro de día. Una auditoría ciudadana sobre su presupuesto y otra sobre las irregularidades en la contratación de la empresa Servinalopó Express, puesto que existen evidencias de presunta prevaricación.

La ciudadanía no entendería que nuestras organizaciones no hiciéramos efectiva una de sus reclamaciones básicas, como es la transparencia y el control en la gestión de los servicios y recursos que el Ayuntamiento de Petrer. Tampoco entenderían que se pudiera interpretar esta solicitud de solidaridad en clave electoral.

Esquerra Anticapitalista propone realizar una concentración ciudadana amplia, insistiendo en las dos líneas de investigación y denunciando el abuso de poder, al mismo tiempo que exigimos responsabilidades a Pepa Villaplana y al PP Petrerí, pidiendo la dimisión inmediata de la Edil. Creemos que de este ejercicio democrático saldremos reforzados todos los y las ciudadanas de Petrer.

+ Info:

Petrer: CGT i 15M Vinalopó Mitjà convoquen una Concentració en defensa del Centre de Día Salinetes i dels menors que el necessiten.

Villaplana acusa a un trabajador de instigar una movilización


A la mateixa secció:


Comunicat d’Anticapitalistes de Catalunya davant les eleccions del 21D


Ante la situación en Catalunya


Defensem la República Catalana i obrim el Procés Constituent


Desobeïm el 155


Per un procés constituent popular a Catalunya


Crida de la IV Internacional per Catalunya. Donem suport a la lluita del poble català.


Va de democràcia: Activistes valencians promouen un manifest en defensa del referèndum català


Declaración de la IV Internacional sobre los acontecimientos en curso en Catalunya


Desobeïm el Règim, construïm República. Des d’Anticapitalistes demanem el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.


Comunicado de Anticapitalistas en defensa del referendum en Catalunya

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com