contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
diumenge 15 de febrer de 2004 | lista butlletí
25.000 persones es manifesten a València contra la guerra i l’ocupació d’Iraq


Més de 25.000 persones s’han manifestat aquest matí a la ciutat de València seguint la convocatòria de la Campanya Valenciana contra la Constitució d’Europa del Capital i la Guerra.

La manifestació ha començat a les 11,30 des de la plaça de Sant Agustí, passant pels carrers de Sant Vicent, Periodista Azzati, plaça de l’Ajuntament, Barques, Glorieta i Navarro Reverter, i finalitzant en la plaça d’Amèrica. Al passar per davant de l’ambaixada dels EUA la capçalera de la manifestació s’ha detingut uns minuts mentres la gent present cridava "On són, on estan, les armes de Saddam?", "Assassins" i "No a la guerra".

Obria la manifestació la pancarta de la Campanya Valenciana contra la Constitució d’Europa del Capital i la Guerra amb el lema "Ni guerra, ni ocupació". Altres pancartes que s’han pogut veuren eren: "La Costera contra la guerra", "Per la pau, no a la guerra" (Intersindical Valenciana), "Corre, corre, que te Trillo" (Plataforma Antiglobalització de Paterna), "Dones de negre contra la guerra", "PP = Mort" (Col.lectiu Lambda), "Anti-imperialista" (PCPE), "No a la guerra. No con su silencio. No en nuestro nombre" (EUPV). La coordinadora d’aquesta última organització, Gloria Marcos, ha estat també present a la manifestació.
Vàries persones del col.lectiu per la III República portaven una gran bandera tricolor.
Manifestant a València
Els manifestants han portat nombroses banderes republicanes i altres dels Països Catalans i independentistes, saharauis, iraquianes i de veneçuela. Una banda de música animava un dels molts seguicis i altres grups de persones anaven carateritzades de diverses maneres criticant la guerra. Alguns cartells duien la foto del president Aznar amb el peu de "Golpista".

Es de destacar que ni el PSV-PSOE, ni els sindicats CCOO i UGT han volgut fer la convocatòria d’aquesta manifestació.

Tanmateix, per les dimensions dels distints seguicis, donava la impresió que la majoria de la gent present a la manifestació no estava adscrita a cap grup, partit ni organització concreta, sinó que s’hi havia afegit seguint la convocatòria de la Campanya Valenciana contra la Constitució d’Europa del Capital i la Guerra que li havia arribat de diverses maneres.

Al conclure la manifestació a la plaça d’Amèrica, Isabel de la Cruz i Manolo Colomer, en nom de la gent organitzadora, han llegit un manifest. Després ha pres las paraula un representant de la Mesa d’Entitats de Solidaritat amb els immigrants i del Fòrum Alternatiu de la immigració que ha convocat a una manifestació en defensa de la igualitat de drets per a la gent immigrant per al proper 22, a les 12 hores a la plaça de Sant Agustí de València. El mateix dia es farà també un acte de rebuig al "mur de l’apartheid israelià" i de suport al poble palestí.

Finalment s’ha animat a la gent a participar en les noves convocatòries i a mantenir la resistència contra l’ocupació d’Iraq i les guerres. Era un comentari unànim entre les persones que havien assistit a la manifestació, quan aquesta havia conclòs, l’èxit de la convocatòria- 25.000 persones -considerant el temps transcorregut des de les mobilitzacions de l’any passat i que s’ha passat després per un cert periode de refluxe. A més s’han d’afegir els greus problemes d’infraestructura i de mitjans econòmics que ha patit la Campanya Valenciana contra la Constitució d’Europa del Capital i la Guerra, la qual cosa ha dut a l’extrem de que el Manifest final s’haja tingut que llegir amb un megàfon de mà, al no disposar-se d’equipament de megafonia adequat. Però, recordant a Galileo, podem dir que "Eppur si muove" ("Tanmateix això es mou").


VÍDEO DE LA MANIFESTACIÓ DEL 15-F A VALÈNCIA

Ací teniu el vídeo que havíem promés amb prou retràs per problemes tècnics. Prometem millorar la propera vegada.

Per a baixar el fitxer, prem botó dret i selecciona l’opció per a baixar l’objecte de l’enllaç.

veure vídeo


A la mateixa secció:


Otra vez quieren que olvidemos el origen de este terrorismo


Malos tiempos para el antimilitarismo


Beethoven al G-20 i disturbis a Hamburg


Miles de personas se manifiestan contra el CETA en Madrid


El CETA destruirá puestos de trabajo (diga la Comisión Europea lo que diga)


Siria: El aventurerismo militar de Trump y sus implicaciones


Màxima tensió militar: què pot anar malament aquest dissabte a Corea?


Estados Unidos lanza la “madre de todas las bombas” sobre Afganistán


La Campaña No al TTIP, CETA TiSA convoca movilizaciones para el próximo sábado 21 de enero en más de veinte ciudades


Cuando creías que los acuerdos comerciales no podrían empeorar más, aparece Wall Street

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com