contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
diumenge 10 de juny de 2012 |
El govern i la UE rescaten LA SEUA banca i ens enfonsen en la misèria

Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

La sol·licitud d’ajuda del Govern espanyol a la UE per a salvar la banca en fallida representa sens dubte un pas avant cap a l’abisme. Perquè l’Estat espanyol puga rebre els 100.000 milions d’euros que el ministre Luis de Guindos ha dit que calen per a “sanejar” el sistema bancari, el Fons Europeu emetrà deute i els ingressos de la venda d’aquesta seran traspassats a l’Estat espanyol, el qual al seu torn els injectarà en el FROB (Fons de Reestructuració Ordenada Bancària). D’aquesta forma, serà l’Estat qui acabe fent-se realment responsable dels pagaments i el conjunt de la població- amb la classe treballadora al capdavant -pagarà els costos del rescat.

L’Eurogrup (entitat que reuneix als Ministres d’Economia i Finances de la UE amb moneda euro, a més del president del BCE i al comissari europeu d’Assumptes Econòmics i Monetaris) ja ha manifestat amb claredat que “Confia que Espanya complirà amb els seus compromisos de reducció del dèficit i amb les reformes estructurals, amb vista a corregir els desajustaments macroeconòmics. Els progressos en aquestes àrees serà revisats de prop i regularment en paral·lel amb l’ajuda financera”. En plata, açò vol dir que van a ser imposades condicions de reducció de la despesa i legislatives dacronianes, que poden superar amb amplitud les que fins a ara hem patit. Els intents de Rajoy i del seu Govern per minimitzar els efectes del que no és sinó una veritable catàstrofe econòmica resultarien ridículs si no fora pel dramàtic de la situació.

Davant aquests fet no cap sinó demanar des d’ara mateix la DIMISSIÓ DEL GOVERN que amb la seua política de retallades socials i de submissió absoluta als poders bancaris i financers està duent a l’Estat espanyol cap a la ruïna i a la classe treballadora, juntament amb la resta de la majoria de la població, a l’atur i a la misèria.

El CONJUNT DEL SISTEMA BANCARI HA DE SER EXPROPIAT, no de manera fraudulenta, com Bankia, sinó arravassant-se’l als seus propietaris per a ENGEGAR UNA BANCA PÚBLICA QUE, SOTA ESTRICTE CONTROL SOCIAL, atorgue els crèdits necessaris per a fer funcionar el sistema econòmic, acabe amb l’atur i la destrucció de teixit productiu originat pels tancaments d’empreses i atenga a les necessitats socials i no a proporcionar beneficis immensos a executius i accionistes. I han de ser justament aquests executius i accionistes els que paguen la crisi que ells mateixos han originat i mai els xicotets estalviadors- els capitals dels quals han de ser salvaguardats -la classe treballadora i la majoria de la població.

Esquerra Anticapitalista crida a la mobilització massiva contra aquest rescat fraudulent i donarà el seu ple suport a totes aquelles accions que a partir d’ara es realitzen en aquesta direcció, com la MANIFESTACIÓ ja convocada a Madrid per a dissabte que ve 16 de juny i les diverses mobilitzacions convocades en moltes ciutats, impulsant-les amb totes les seues forces.

DIMISSIÓ IMMEDIATA DEL GOVERN!!

EXPROPIACIÓ DEL SISTEMA BANCARI!! NI UN EURO PER A EXECUTIUS I ACCIONISTES!!

BANCA PÚBLICA SOTA CONTROL SOCIAL!!


Llegir comunicat en castellà


A la mateixa secció:


Comunicat d’Anticapitalistes de Catalunya davant les eleccions del 21D


Ante la situación en Catalunya


Defensem la República Catalana i obrim el Procés Constituent


Desobeïm el 155


Per un procés constituent popular a Catalunya


Crida de la IV Internacional per Catalunya. Donem suport a la lluita del poble català.


Va de democràcia: Activistes valencians promouen un manifest en defensa del referèndum català


Declaración de la IV Internacional sobre los acontecimientos en curso en Catalunya


Desobeïm el Règim, construïm República. Des d’Anticapitalistes demanem el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.


Comunicado de Anticapitalistas en defensa del referendum en Catalunya

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com