contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dilluns 21 de maig de 2012 |
Campaments internacionals de joves revolucionàries


Els campaments internacionals de joves revolucionaris/es són un espai de formació i debat, organitzat pels joves de la IV ª internacional de tot el món.

Cada edició és diferent, però el seu esperit és similar: oferir un espai de trobada i convivència per tots aquells i aquelles que vulguin construir un món lliure d’opressions.

Un sistema de traducció permet intercanviar experiències entre els diferents països allà presents. Debats, comissions, fòrums, formacions i festes tenen lloc cada dia.

Aquest any es celebra a Besalú (Girona). Cada edició dels campaments es fa en un país diferent de forma rotatòria. Les últimes edicions s’han celebrat a Grècia (2009), Itàlia (2010) i França (2011).

Objectiu: canviar el món

Els plans del capital per fer pagar la crisi al 99%, als i les treballadores, no es donen de forma aïllada, els problemes socials i polítics ens afecten a nivell global. Si el capitalisme s’organitza a nivell internacional, nosaltres també.

Ens sentim part de la mateixa lluita que els i les treballadores gregues, que els i les estudiants que lluiten contra la pujada de taxes a Itàlia, França, Xile, Regne Unit o Alemanya, que les dones que reivindiquen el seu dret a no ser considerades inferiors arreu del món i, especialment, amb aquelles que exigeixen el seu paper en les revoltes àrabs, dels i les activistes que defensen el patrimoni natural de tothom, amb qui gaudeix de la seva sexualitat lliurement enfrontant-se als convencionalismes socials i al pes de l’Església. Compartim la lluita de qui no es resigna, de qui no té por.

El Campament és un espai per compartir les nostres lluites i reflexionar sobre les estratègies per construir resistències, on omplir-se d’il·lusió per seguir lluitant, per construir entre tots i totes aquestes resistències subterrànies, cavant amb esforç i paciència les galeries que facin trontollar el sistema, i preparant-nos per a aquestes irrupcions inesperades, com les revoltes que l’últim any hem vist estendre’s per tot el món, i que demostren que la història i la lluita de classes és viva.

Programa

La crisi i el deute seran el tema central del campament, per dotar-nos d’eines per combatre contra les retallades, les privatitzacions, la reforma laboral, etc. que suposen retrocedir en les conquestes socials aconseguides després d’anys de lluita del moviment obrer i altres moviments socials.

El programa està dividit en diferents eixos temàtics, de manera que cada dia està dedicat a una gran qüestió:

Crisi del deute

Joventut i precarietat

Dona i crisi

LGTB i antiracisme

Ecosocialisme

Estratègies per canviar el món

Cada dia es realitzen diferents activitats al voltant d’aquests grans temes: els fòrums, els tallers i les sessions de formació.

- Els fòrums són plenaris generals on intervenen diferents ponents de diversos països i moments de trobada de tots els i les participants del campament.

- Els tallers són activitats més petites, realitzades de forma simultània, on es tracten i es discuteixen temes diferents de forma més aprofundida, i permeten el debat i l’intercanvi d’opinions entre els i les participants.

- Les sessions de formació són sessions introductòries destinades a aquelles persones que vulguin començar a formar-se en els temes tractats en cadascuna de les sessions.

Activitats lúdiques, alternatives i desmercantilizadas

Els campaments també tenen activitats lúdiques, festives i de lleure alternatiu i desmercantilitzat. Cada nit hi ha una festa, amb un contingut, tema i estil diferent, incloent-hi una festa de dones i una festa LGTB.

També hi ha moments d’oci amb possibilitat de realitzar excursions pels voltants del camp, i activitats culturals, com passis de vídeos i pel·lícules.

Espais temàtics

Als campaments també hi ha un espai específic de dones i un espai LGTB amb activitats i debats propis, oberts a tots els i les participants del campament. A més hi haurà espais de coordinació internacional per activistes de diversos moviments socials: moviment estudiantil, joventut i precarietat, antifeixisme, deute, ecologisme ...

Autogestió i Sostenibilitat

El funcionament del campament és completament autogestionat pels participants. L’objectiu és intentar funcionar com voldríem que funcionés una societat alternativa a l’actual i anar construint experiències de convivència i organització alternatives. Les diferents activitats (neteja, seguretat, torn de bar ...) es realitzen de forma rotativa per equips de voluntaris/es. Cada dia es realitzen trobades entre les diferents delegacions de cada país que participa, i reunions de coordinació general del campament, per fer un seguiment de les activitats diàries. Ens organitzem amb criteris sostenibles, per no fer malbé el medi ambient. El menjar del campament inclou menús vegetarians i no vegetarians.


Informació i inscripció

Dates: del 30 de juliol al 5 d’agost.

Lloc: Les instal·lacions es troben a uns minuts de Besalú, a Girona. El càmping està completament equipat amb totes les comoditats i compta amb nombroses zones d’ombra.

Preu: 145 eur. (Inclou un espai d’acampada i tots els àpats) + transport (contractarem autobusos des de diferents punts de la península)

Menú: omnívor, vegetarià o vegà (inclòs en el preu)

Allotjament: porteu tenda, sac, màrfega.

Per a més informació sobre el programa, la inscripció o qualsevol dubte pots posar-te en contacte amb nosaltres:

anticapitalistes@anticapitalistes.net (indicant asumpte: "campaments")


A la mateixa secció:


Mobilització, moviment i organització


Introducció a la qüestió nacional: Un debat al voltant de Catalunya i el País Valencià. Seminari de formació organitzat per Anticapitalistes.


Jornada de formació d’Anticapitalistes: La teoria marxista de les crisis econòmiques. Fonaments i implicacions.


Quin Programa per a quin Canvi. Formació Anticapitalistes.


Acte en solidaritat amb Unitat Popular i el poble grec, amb Yorgos Mitralias. Elx, dijous 17, 20.15h.


Dos diputados autonómicos andaluces de Podemos viajan a Atenas para apoyar a Unidad Popular


Tesis políticas de Anticapitalistas aprobadas en el Congreso Confederal de 17 y 18 de enero de 2015.


Xerrades de Martí Caussa a Alacant i a Elx: Catalunya 9N. Pel dret a decidir i per la transformació social


Programa provisional de la V Universitat d’Estiu Anticapitalista (19-24 d’Agost)


Campamento internacional de jóvenes revolucionarios/as

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com